Att Leva På

"The Smashing Pumpkins med låten Solara"
 
...plus marginalen är tufft, men, jag är nöjd. Det kan låta lite udda för vem vill bara leva på marginalen. Faktum är när man har levt på -4000kr i månaden i nästan 5år så är det skönt när man äntligen ligger på plus igen, HELA TIDEN. Man har en fin och bekväm bostad med bra hyra och levnadskostnader, man har mat så det räcker mellan löningarna och man har lite som man äntligen kan lägga undan varje månad. Det är visserligen små summor men vad är det dom säger? "många bäckar små".
 
Ett exempel på detta är det jag har i bild. Okay så denna är ett riktigt undantag för dom flesta gillar väl inte surkål eller som det så fint heter, sauerkraut, från Tyskland, vilket är en av det starkt smaksättande ingredienserna. Jag är inte 100% vegetarian ännu och unnar mig en kotlett och lite annat kött lite då och då. Man ska inte dömma nån för deras mat val. 
 

Så till innehållet som jag kommer att ta i både Svenska och Engelska.
I will take this section in both english and swedish.
 
Recepie/Receptet:
 
för en person/for one person.
 
Lägg till allt efter behov / add according to need.
 
A large sirloin steak / Stor Karré kotlett
1 Förpackning Japanska UDON/ 1 package Japanese UDON
1 gul lök / 1 onion
2 buljong tärningar 1grönsaks och en 1 köttbuljong / 2 broth cubes. 1 Meat/ 1 vegetable.
1tsk malen havs salt / 1 teaspoon crushed sea salt
½ sked malen 4 sorters peppar / ½ tablespoon crushed  4sorts peppers
1 tesked chiliolja / 1 teaspoon chili oil
8 brocolli huvuden små / 8 brocolli branches small
4 to/till 6 sauerkrauts
50 gram Edamer ost fin hackad eller riven / 50gr swiss cheese chopped or grated
Curry pulver.
 
Process / tillagning
 
Koka upp vatten / boil up water.
tillsätt buljong tärningarna / add broth cubes
tillsätt salt, peppar, chilolja och rör om / add salt, pepper, chilioil and stir
tillsätt udon och koka först 3 minuter / add udon, boil 3 minutes
tillsätt brocolli och sauerkraut och koka ytterligare 3 minuter. / add sauerkraut and broccolli and boil 3 minutes more.
 
Under tiden detta sker peppra, salta och strö på lätt med curry pulver på båda sidor av kotletten och stek.
During this time strew on pepper, salt, and curry powder (lighly) och the steak and fry.
Hacka löken fint och stek i köttspadet tillsammans med kotletten eller efter den är klar
Chop the onion finely and fry in the meat fat in the frying pan after the steak is done.
tillsätt ett par matskedar vatten och rör om / add a few tablespoons of water and stir
tillsätt detta innehåll till udon och grönsakerna / add this mix to the udon and vegetable water
 
Häll av efter 2 minuter i en sil. / remove the water after 2 more minutes of boiling.
hacka sen surkålen fin / chop the sauerkraut finely
tillsätt ost i udon och broccolin och rör om. Rör sen ner surkålen i geggan. / Add the cheese into the udon and broccoli and stir it in thouroughly and then stir in the chopped sauerkraut.
 
Servera sedan med valfri drick, och en sallad eller ät som det är.
Serve with drink of your own choice and a salad, or just eat as is.
 

 
English:
 
To live on the plus margin is tough. There is no denying it, but after having spent almost 5 year of living on a large minus, it is finally comfortable to be able to be on a plus ALL THE TIME and even be able to save a little every month. It is not any large amounts but what is it they say? "Many small rivers accumulate." Whatever the case is, I have a comfortable and cosy home with a reasonable rent, I have food on the table for a full month, I have a car for necessary trips and enough to cover my other costs such as medicines and what not. So no, I am not complaining.
 
One of the proofs is the picture. It is sirloin steak with Japanese Udon, sauerkraut, brocolli and cheese and I can give myself that luxury once a week or more sometimes. I am not yet a fully fledged vegetarian and probably won't ever be, but one should never judge a person for his food choices.
 
The recepie for this is in the section above. Enjoy!
 
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.
Innan Ni kommenterar:

Kom ihåg att det är mycket bättre att vara artig än oförskämd. Kommentar som är otrevliga eller kränkande publiceras inte utan raderas, IP numret sparas och spåras och en polisanmälan kan komma att göras beroende på allvarsgraden. Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.

Tack för att Ni tar Er tid att läsa min blogg. Det är uppskattat.