C'est Moi

"Robyn Andersson med låten Thrift Shop"
(ny modern Vintage stil )
 
Sliten = yes
Allvarlig = kanske
Trött = njes
På G = Nopp
På Väg Ut = yes
 
eller nått. Det var tydligen dags för en "selfie" med slit och släng, spring och släpa överallt kameran.Som jag har sagt flera gånger under årens lopp så är inte jag mycket för att vara den som är framför kameran, men här har jag då kombinerat både framför och bakom kameran för en liten "look uppdatering" för den "nyfikne." :-P
 
MEN..
 
som jag också har sagt är jag uti att ha lite annorlunda musik här på bloggen. Alltså sånt som inte kanske hör till det ständiga lyssnandet och som kanske inte heller hör till vardagen. Jag gillar att "ändra" fram och tillbaka för att det ska bli lite variation och kanske lite nytt att lyssna på för dom som inte gör det som standard. Med det inte sagt att jag själv inte varierar "behind the scenes" för det är precis det jag gör. Jag tycker att det är så lätt annars att fastna i styrda smak spår och det är väl ändå inte det musik handlar om. Det är ett världsomspännande språk med en miljard olika smaker och kvaliteér. En fanfar av färger och tankar. Ett spektrum av ideér, känslor och ideal.
 
Lite snabbt.
 
Stadsbesök, kompisbesök, nära bekantas besök, lite längre åktur, men mer om det sen.
 
Godmiddag och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

I dagarna två

(bild YouTube)
"Blurred Lines med Vintage Bluegrass"
 
 
 
Lite annorlunda musikstil men rätt kul låt ändå.
 
Jag har ett ärende in till schtaaan och blir därför borta i ett par dagar. Onsdag (1 Feb) till veckan måste jag dessutom i "ärende okänt" till NUS i Umeå och ska vara där tidigt på morgonen så den första halvan av denna vecka verkar bli fullspäckad. Nä måste iväg. Mer på Tisdag eftermiddag/kväll.
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok) - videor

Till Det Gamla

RIP Käre Mor Berta 1999
"Christer Sjögren med låten Den Stora Dagen"
 
 
Denna låt med Christer och Vikingarna är en av få som faktiskt får mig till tårar. Om Ni kan lyssna på hela låten UTAN att bli berörd så gör Ni det bra. Den speglar hur det faktiskt är i dagens samhälle i behandlingen av våra gamla och även det som är i mindre bra skick eller har funktionsnedsättning. Ingen har tid att ta sig en stund att hälsa på eller är för upptagna med sina jobb, sina vänner och festiviteter så det som är i ett vårdhem blir helt enkelt "bortglömda" för att andra tar hand om dem.
 
Detta gäller även i det egna hemmet en gång äldrevården och hemtjänsten tar vid. "Nu är det ju nån annan som tar på sig bördan....." resonerar många, och sen när dom dör så blir det bråk över arvet, eller brist på det, och ingen har egentligen gjort sig förtjänt av den. Det är bara när dom ligger i kistan under begravningsakten som dom duger att "besöka" med fejkade tårar och så fort det är över så går livet sin gilla gång igen. Ja, jag är hård! Jag har sett detta ske med egna ögon allt för många gånger.
 
Vi tänker bara på oss själva här i det norra jordklotet. Det är pengar i plånboken som gäller. Att växa upp så fort det bara går och flytta hemifrån och låta kovan rulla in, men när det krånglar och det äldre är borta så står vi där handfallna utan att veta vad vi ska göra. Ja, jag bakar in migsjälv i det, för allt kollapsade för mig efter pappas bortgång för då satt jag i den sitsen att inte "duga längre" och jag blev dessutom singel strax efter hans bortgång. Nu ska jag inte dra in på det ämnet igen men jag satt i alla fall med pappa när han dog och jag hälsade på honom regelbundet under hans tid som sjuk innan han avled.
 
MEN, jag ser bara hur många sitter själva och kommer sig inte ut ur sina lägenheter. Inte bara ute på samhället, i stan, och andra ställen utan även i sina lägenheter på äldreboenden. Jag dömer inte nån, men jag tycker att det är något man borde ta och tänka på. Våra föräldrar satte oss till världen, både på gott och ont och dom förtjänar i alla fall lite respect och tacksamhet för deras ansträngningar när dom blir äldre och ensamma. Visst, det finns sammanhang när inte detta går pga olika omständigheter men man kan i alla fall försöka.
 
Det finns en liten ramsa som lyder,
 
Kom inte med blommor när jag är död
Om det inte dög att komma med dom medan jag levde
För det är när jag lever som jag kan uppskatta dom
Med ett tacksamt hjärta
 
 
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Oh Golly Gosh No

"Chicago med låten Hard To Say I Am Sorry"
 
 
Jaha, vad ska man skriva här då? Ja, Ni ser ju hur det ser ut ute efter dessa otroliga plusgrader som vi har haft. Nu får dom sanda ihjäl sig för att hålla halkan på avstånd, med blandat resultat. Jag fick hacka som en tok för att kunna ta mig in i garaget återigen, men men.
 
Sen har det väl inte hänt just så mycket denna dag. Jag är fortfarande inte riktigt kry men vad har man att vänta sig av flunsan. Hoppas det sista av eländet ger sig snart så man börjar orka ta tag i städningen för nu behövs det verkligen, i alla fall enligt min åsikt :-P
 
Ja, just. Det är helg igen och jag upptäckte just att Startrek Voyager har dykt upp på Netflix. Hela 7 säsonger och jag har också upptäckt att det är flera avsnitt jag har missat så nu är det läge ta igen dom, med en påse chips, nå gott att dricka och kanske nån godis bit. Nopp festa lugnt.
 
Ikväll spelade TimråIK mot Almtuna och genom dåligt domslut och lyckskott så vann till slut Almtuna med 3 - 4 efter förlängning.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)