Tea For Two

"Schnuffel Bunny med Snuggle Song"
 
"Karl Alfred special. 1 timme drygt i original Klassisk stil"
 
 
Fram med spenaten och bli superstark, fullt med gröna vitamer och D kross. Ja, det skulle nog behövas. Jag tyvärr är inte en vän av just ....spenat....och det har mycket med min mamma att göra. Hon kunde aldrig förstå varför jag var så avig mot spenatsoppa med kokt ägg i. Det var av två anledningar. 1 jag gillade inte smaken, 2 jag gillade inte konsistensen av det 3 jag tyckte att vi åt det för ofta och sist men inte minst, 4: jag kände mig som en kanin och det är jag då inte.
 
Bara för att jag inte är vegan eller vegetarian så behöver man ju inte klanka ner på en för det. Att jag sen är allergisk mot fisk kan ju inte jag rå för, och fisk är en maträtt som faktiskt kan ta död på mig på ett par minuter då strupen sväller igen och jag inte kan andas. Illa pilla, men hur som helst, grönt är skönt för kroppen, i måttliga mängder och en god sallad tackar jag inte nej till. Färska grönsaker, och då speciellt, broccoli och blomkål är en höjdare. Blomkålsgratäng med bacon är bland det godaste jag vet.
 
Hur som helst. Idag har varit städ dag. Jag har väl i princip tagit allt som tänkas gå ta, utom att diska om allt i skåpen, men plockat ur och torkat hyllor, dammsugit och skurat golv och till och med fukttorkat innertaket. Eftersom influensan och magsjuka går just nu, och jag har oturligt nog varit i kontakt med 2 personer som tydligt varit smittade av influensan och nu är sjuka i det samt 2 andra som var förkylda så har jag nog åkt på en multistrike och kan nog om jag har otur räkna med att åka dit på det. Jag har bunkrat upp med apelsin juice och grapefrukt juice för säkerhets skull. Jag vet ju hur superkänsliga jag fortfarande är för smitta så jag måste ta det extra försiktigt. Det lär ta ett tag till innan immunförsvaret har hunnit ikapp igen.
 
Nu på kvällen har väl inte varit så engagerat annat än att jag har sett ett par filmer och kollat in några YouTube bekanta. Aja...nu en kopp thé med hembakade bullar, spela lite och sen krypa till kojs.
 
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Erste

 
 
"Kurt Ohlsson's julkalender med Tomtegubben hade snuva"
 
Skål tomtegubben, eller är det prosit man ska säga :-P Jag har varit deckad i dagarna två och det har varit något irriterande, men inget jag inte överlever i alla fall.....ehmmm......förhoppningsvis ;-) Nä, men seriöst. Vi har nu taggat in oss på Adventstider och första advent ringde in nu i Söndags. Prioritet eller belastning. Det beror väl lite hur vi ser på det. Prioritet för julshopping och julplanering, samt smärre panik för att första advent signalerar exakt 4 veckor till jul. Belastning, för att det är en ekonomisk smäll som blir värre och värre för varje år då lönerna och prisstegringarna inte drar jämt.
 
För oss/den som är sjukskriven eller sjukpensionär eller pensionärer med låg ersättning så blir julen jäktig och det med flinka händer stickar eller syr eller snickrar julklappar för att spara in på kostnaderna. Sorgligt nog uppskattas ofta inte dessa konstverk utan hamnar i nån byrå eller i smyg kastas bort när julen är över, med olika ursäkter om hundar eller katter som förstört dom. Sanningen är att det som gjort dom av kärlek för en, vet mycket väl att "den förstörda" gåvan inte var uppskattad och det tar väldigt väldigt ont, men ändå biter dom ihop och försöker året därpå igen med något annat. Tänk efter nästa gång någon gör detta, för det är oftast en gåva från hjärtat och kan bäst som det är vara den sista gåvan man får från den personen som kanske har betytt mer för en än man någonsin trott, och när dom är döda och begravna så inser man värdet av dessa gåvor.
 
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Nostalgi månad

 "Strawberry Shortcake med låten Be A Good Sport"
 (thanks sweetie for the link)
 
"Garfield med Thanksgiving Dinner"
Katten Gustaf avsnittet är på engelska.
 
 
Yabadabadoo som Flinta skulle säga. TimråIK vann en överlägsen seger mot Björklöven igår kväll. Första målet kom efter endast 42sekunder och det slog nog knock på Björklöven laget med en ordentlig punktering. 4 - 2 blev resultatet efter hemmamatchens avslut. Det var ordentligt tryck i NHK Arena i Timrå/Sörberge och klacken höll låda utan tvekan. Go TimråIK GO!! <3
 
Nostalgi månad ja. Det innebär inte att jag kommer att köra varenda dag med temat ur gamla eller bannlysta TV serie figurer utan kan även slänga in en och annan äldre låt som var innegrejen på allt från 50 talet till 2000 talet. För den som tror att det här med seriefigurer har en åldersgräns så kan jag hälsa att det är det största skitsnack genom tiderna. Det är det som gör dem till ett nöje då det kan ses av alla.
 
För den lite mer äldre generationen som läser detta. Vår tids största Kommunistiska ikon och kanske en av världens mest omdebatterade ledare eller fascist ledare förutom Stalin, Lenin, Hitler mfl har dött inatt. Kubanska Fidel Castro och festiviteterna har inte låtit vänta på sig, inte bara i USA och då framförallt i Miami utan på andra delar av jordklotet. Frihetsaktivisterna och exil kubaner firar detta som ett frihetstecken och lillebror Castro som just nu är Kubas ledare lär inte vara stark nog att stå emot demokratiserings processen som nu kommer dra igång för full kraft. Den sista kommunistiska bastionen i närområdet till USA kommer med största sannolikhet upphöra, om man nu får tro på experterna. Bra för västvärlden? Återstår väl att se.
 
Nä nu måste jag ta itu med det som måste göras.
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.
 

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

BWHour

"Tears For Fears med låten The Working Hour"
( Luras inte av det långa introt )
 
 
 
....när denna låt gjordes var det som "mode" att ha väldigt långa instrumentala intron. Det låter lite absurt men i en tid då det mesta av musiken var med "riktiga instrument" så hörde det liksom till. Det mesta av dagens instrument är tragiskt nog "syntetisk plast" och "digital twist." Det är bara en tidsfråga innan ett piano blir historiskt och en violin blir utslagen. Det nya digitala samhället har lyckats syntetisera ljudklangen med elektroniska frekvenser.
 
Denna bild säger mer än tusen ord. Bekväma arbetstider som privatist, men aldrig brist på jobb så att säga. Det som är så bra med just Krahe är att det tider han håller ger honom den tid att göra jobbet roligt utan stress och det blir ordentligt och omsorgsfullt gjort. Jag hade så roligt åt denna skylt första gången jag såg den, men jag förstår hur han tänker och det kanske många fler skulle önska dom hade möjlighet till. Han har dessutom mer tid över till sin familj och det som rör dom. Galant.
 
Idag har det nypt till med kyla igen efter 2 veckor av ovan noll sträcket tempraturer. När jag gick ut till bilen så var det hela -6 grader mot gårdagens +4. Iofs inte obekvämt kallt men nypigt och friskt. Promenaden på 50minuter var då skön i alla fall, och turligt nog kanske också, då vi blev strömlösa i nästan hela samhället vad jag förstår. Alltid är det nått som händer.
 
Och så var det det här med hockeyn. TimråIK vann sin bortamatch mot Södertälje med en skönt sittande 3 poängare och en fortsatt första plats i hockeyallsvenskan. Tyvärr hann jag inte med att se matchen men sånt händer. Skönt med vinst i alla fall.
 
 
Godkväll/natt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)