I Survived Even This One..

"One Republic med låten I Lived"
 
 
 
Kom hem för en liten stund sen med nya mediciner till den hög jag redan har. Nexium bland annat. Intressant blandning av Omeprazol, Nexium, Behepan, Folsyra, som nu jag får knapra på resten av mina levnadsdagar. Folsyra för bristen på näringsupptag i kroppen och behepan för bildandet av röda blodkroppar och det första två som magsårsbehandling och magsäcksskydd, och ett antal fler. Suck. Som jag sa till en vän, " det är konstigt att jag får aldrig känna mig helt frisk nån enda dag. Ibland känns allt perfekt på morgonen och på kvällen är jag så körd att jag skakar." Jag får hoppas att detta bättrar sig nu under sommaren. Hoppas kan man ju alltid.
 
Det var mindre kul det som skedde. Om Ni vet vad koloskopi är och vad det innebär i förväga behandling så förstår Ni nog hur skav öm jag är baktill. Ursch!! Just nu är jag så otroligt trött så jag ska lägga mig och sova en stund i hopp om att ladda kroppens batterier. I bild ser Ni Japanskt thé som är en blandning av Bancha, körsbär, sancha och rabarber. Det är alltså tre sorter som jag får blandat enligt mina specifikationer när jag inköper det. Efter många trial and errors hittade jag den blandning jag anser passar mina smaklökar bäst. Den är dessutom ett under för sömnen, men med tanke på priset på 79kr/kg så använder jag inte det så ofta utan kör med blåbärsthé från Lipton när jag bara har thé sug. Kaffet ska jag undvika ett par dagar så det är tur att jag har köpt hem en bra mängd med thé sen tidigare. Alltid är det nån som inte dricker kaffe så då finns det som alternativ.
 
Nä ha en fortsatt solig och trevlig dag, Ni som har sol. Det är ju det här just nu, men bara 2+ grader i skuggan ändå. Ursäkta att det ser ostädat och odiskat ut, men jag tar itu med det när jag orkar. Inte idag i alla fall. Nu vet Ni att jag i alla fall lever....just så pass :-P
 
 
Godkväll, Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Återkommer

Är inlagd med att mina magsår gått upp. Under kvällen/natten så hade jag spytt blod i omgångar och tuppade sen av varpå jag la mig för att sova i tron på att det var övertrötthet och stress det berodde på och igår morse vaknade jag av extremt illamående med extremt ont i magen och spydde.....i princip bara blod. Jag återkommer när jag har datorn till hands då jag inte har laddare med mig till mobilen. Hoppas på Eran förståelse.

Goddagens från Bloggen.

.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)

Tjohoo Happy Days

"Katchafire med låten Seriously"
 
 
Okej, titeln är väl en smula överdriven, men jag menar på det att jag vaknade 13:55 och är huvudvärksfri idag. Det är en väääälsignelse efter denna nästan vecka långa pina. Det sägs att man är fjörtis om man lägger extra bokstäver i det man skriver, men inte i detta fall. Det kan jag försäkra.
 
Idag ska jag i alla fall ut och promenera en riktig runda och det är 8 plusgrader. Hade varit skönt med sällskap på rundan för att ha någon att prata med eller bara helt enkelt umgås med, men som dom säger här " i får ta'ne som he kom." Jag är lite knorr dock över att jag ser just i solstrålarna som lyser in genom fönstret att det är både en och annan fläck med damm som jag har missat i städningen igår. Iofs är datorer bland det värsta som finns när det gäller att vara damm magneter så jag borde väl inte vara förvånade. Det fungerar lite som ionisatorer som finns att köpa som plockar dammet i rummet ur luften och också tar bort dåliga lukter, såsom fotsvett, cigarettrök och cigarettlukt, spritlukt och annat obehagligt.
 
Läste en intressant artikel av en läkare som påstår att städning hemma fler än en gång i veckan är överdrivet och kan rent utav vara skadligt. Denna läkare är också specialist på allergener och allergier och hävdar att överdriven städning i hemmen gör att kroppen inte kan bygga upp ett naturligt försvar mot allergier. Han även anser att man inte ska behöva extrem städa mer än högst en gång i månaden. Att det räcker med en dammsugning och en snabb avtorkning av golv och bruksytor, men däremot lakan byte 1 gång i veckan är ett måste. På sista tiden har jag börjat läsa väldigt mycket läkarjournaler, tidningar, artiklar och såna här läkarvetenskaps examensarbeten som har blivit offentliga. Med tanke på hur min situation är så är det intressant att se hur avancemang i olika områden går framåt.
 
På tal om saker och ting som går framåt. Är det ingen av Er som har någonsin funderat på hur utvecklingen har ökat så dramatiskt på sistone och i sån hastighet? Flyget till exempel tog sina första stapplande steg i luften under första världskriget och nu 85år senare flyger flygplan i princip med plast vingar och är fullständigt datoriserade med datorer som är 120 000 gånger snabbare än i 1995.
 
Som, och jag citerar tant Elis (97år gammal), " Jag blir rädd men samtidigt glad när jag ser utvecklingen, inte för att jag förstår nått av det, men för att det bevisar att det faktiskt finns utomjordingar och he ha i sagt i åtti år." :-) Hahaha. Vem vet. Kan nog ligga nått i det.
 
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Yo Recepie Time

"Slipknot med låten Before I Forget"
 
 
3,2,1 Shyte......I forgot. Hmm har Ni någonsin haft den känslan. Då kan Ni inte hjälpa att Ni har ett snabbt minne. Det är inte kort. Bara för snabbt att hinna med. Det händer stup i tre kvarten tycker jag vissa dagar. Det var något jag hade tänkt skriva om idag, men så ringde telefonen och se på trolleriet, då var det borta.
 
Att sitta och grubbla på det timvis har inte heller gett så mycket till meningsfullt svar på gåtan heller -.-! Så jag går in i lite matlagnings läge i bild ovan.
 
Den middagen består av följande ingredienser.
 
Älgkött marinerat i vin, salt och peppar som sen har låtits frysa till något så när hård konsistens.
 
Pasta, ekologisk med ett mindre ekologiskt pris
 
Sallad, fyra sorters bladverk (Finns annars att köpa i påse färdig blandat för den som inte har tid.
 
Morötter som man snabbt skola riva i maskin, eller blanda med rivna finger toppar på en gammal handapparat.
 
Tomater som i heltskick har blivit tärnade
 
Grädde som grädde på såsen.
 
Curry i lagom stora mängder samt paprika och chili. För den med pigga smaklökar kan man använda även vitlök och Habanero, vilket för dom flesta är inte att rekommendera. Den här rätten blir svettig nog som det är.
 
Passionsfrukt saft samt sweetchili sallads dressing
 
och sist men inte passionerat minst, en skalad rå gul lök. Stackarn, blir både tärnat och kallt, i alla fall fram till serveringen.
 
Sen hittar man en spis med en bra stekpanna, en pasta panna med vatten och en kalvbuljongtärning i och en lämplig sallads skål. I den första sätter man då en och en halv tesked flytande margarin, för den som inte gillar mer fet mat för att grädden kommer sen förstärka hela kalaset.
 
Skär sen köttet i super tunna bitar under tiden det är semifruset. Akta fingrarna och ha en riktigt vass kniv. Ni behöver inte göra obduktion på fingrarna för att få ett bra resultat. Stek och krydda ytterligare med havssalt och malen 4 sorters peppar och strö på lite lätt curry pulver. Sen hjälper det så klart med olivolja med chili. Detta finns att köpa på Willy's och är guld värt i såna här anrättningar. Gott dessutom om man använder det sparsamt. Ekonomin mår nog också bra av det.
 
Koka upp denna pasta i 10 minuter. Det är lite över rekommenderat och anledningen är rätt enkel. Det kommer nu by the way. När köttet har stekts färdigt så tillsätt ca ½kopp vatten och rör in det så avkoket på köttet blandas väl, tillsätt ca 1 till 1½dl grädde och ca ½dl av buljongkokvattnet från pastan och rör om. Tillsätt ca 1 till 2 matskedar curry och rör om, och sen strö på lagom med paprika pulver tills det är ett tunt rött lager. TUNT!
Rör in det och sen låt hela karusellen puttra vidare i 5 till 6 minuter under omrörning.
 
Nu tänker Ni att pastan hinner bli kall. Det gör den inte för buljongvattnet tar ni av ca 5 minuter innan den är klar, vilket gör att den blir klar samtidigt som köttet. Nu är det somliga som tycker att köttet ska ha lite mindre tuggmotstånd och då får man koka längre på lägre värme och vänta med buljong delen ett tag. När då till slut currysåsen blivit lagom tjock och köttet ser "stuvat ut" så är det klart. Tänk på att marinaden gör mycket till köttets konsistens. Använd antingen röttvin eller öl om Ni föredrar det senare. Jag tycker köttet får mera samklang med maträtten med rödvin.
 
Salladen består då av 4 bladverk, rivna morötter, inlagda tunnskivade gurka, tomat och rå gullök och sen sötchilidressing och passionsfruktsaft eller blodapelsinsaft (färskpressad) klipp och blanda noggrant och ställ i kylen ca 20 minuter innan serveringen. Den här salladen blir en brandsläckare för dem som tycker att currysåsen blev stark och det fungerar garanterat.
 
Servera med Passionfrukt saft eller Påskmust, bordsdricka eller husets röda alternativt öl.
 
Smaklig måltid.
 
Tyvärr klanta jag mig lite och hade slut hushållspapper så det blev lite rund söligt på tallriken men jag hoppas på överseende på den saken. Obs: Köttet är valfri sort. Jag hade älgkött som behövde göras upp. Det kan inte ligga i frysen hur länge som helst och blir godare om det inte har hunnit med 3 månader i den. Kyckling och ris istället för pasta går utmärkt också. Lycka till om Ni tar kampen.
 
Godnatt och Godmorgon från  Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - bakning/mat - dag för dag (offentlig dagbok)