Holi Smokes

"Tommy Körberg med låten Stad i Ljus"
 
 
 
Det här är väl inte direkt det jag tänkte skriva om, men jag tror att jag måste ändå göra det. Jag lägger in en film här nedanför. Ni som är rökare kan ju titta på den om inte Ni redan har sett den.
 
OBSERVERA: Jag fördömmer inte den som valt att röka. Det är upp till var och en, men som föredetta rökare så har jag blivit överkänslig för just rök i ansiktet eller i min omedelbara omgivning. Det gör så att det suger och kvällen eller dagarna efter blir ett kippande efter andan och hostattacker som känns som att dom aldrig ska ge sig. Det är nog vanligare än dom flesta tror. Om Ni måste röka, se till att stå eller sitta nedvinds om den person som är en ex rökare eller icket rökare så det drar iväg ifrån personerna. Här är filmen. Låt den bli en tankeställare. för det drabbar inte bara ER utan även den som INTE röker. Detta experiment har jag gjort på migsjälv utan dessa behållare och jag blev rent rädd. SEN tänk på att om en ask cigaretter kostar 47kr och Ni röker en om dagen så kostar Er förbrukning Er 71 853kr /år. 
 
 
 
Tål att tänkas på.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok) - videor

They Do Happen After All 
"AJ Rafael med låten We Could Happen"
( 10,181,293 views )
 
 
 
Jag vaknade med ett leende på läpparna. Låter väl lite "corny" kanske, men sekunden jag slog upp ögonen så visste jag. Migränen är putsväck. Himmel mirakel händer. Inte nog med det, jag blev helt på det klara på vad min känsla jag har haft den senaste veckan har med att göra. Nu blir´e förändringar framöver. :-P Hur ofta sker det? En eller 10 gånger under en hel livstid? Bra fråga. Vad det är går jag inte in på. Det märker Ni väl framöver kanske.
 
Konstigt hur negativ och nertryckt man blir av att huvudet ska ha dansfest med trumslagare från alla världens hörn som vill låta sitt bidrag till plågofesten bli hört. Den ena gruppen värre än den andra eller mer högljudd och påtaglig. Inte nog då att det var kanon fint ute igår och varmt så svetten lackade för dom som var på stadsfesten. Det är bara vad jag har hört av såna som var dit. Idag är det väl inte så där supersoligt men redan nu är det 20'C i skuggan på balkongsidan, lite grå molnigt och fläktar lite lätt. En lagom dag kanske då? Vi får se.
 
Man upphör aldrig att förvånas över kroppen och hur den beter sig, eller vad man för den delen kan göra med kroppen. Jag satt en stund nu på morgonen och såg några videor på YT om gymnaster och vighetsexperter och yoga utövare. Inte för att det är direkt nått jag brukar titta på men det kom upp som rekommenderat så jag tryckte på en länk som ledde till en annan och så vidare. I alla fall, vissa av dessa rörelser fick mig att rysa. Hur i friden folk kan vrida sig in och utvändiga i princip är bortom mig. Okej, jag har en arbetsskada och olycksskada som gör att jag är lite stelare än vad som kan anses vanligt även med träningsprogrammet men inte ens sen jag var liten kunde jag röra mig som en slingrig ål eller smygande katt.
 
Sen att kroppen tillåter en att behandla den "NÄSTAN" hur illa som helst, och läker igen, oftast..., är nog en gåva som det flesta av oss ser förbi. Ta bara till exempel denna migrän jag har haft. Så har jag haft sen jag var i 7års åldern och visade sig, enligt mors dagbok, första gången vid ett panikångest anfall vid skolstarten. Man tycker i alla fall att hur många som helst av dom dammiga (nu) gråcellerna skulle ta så mycket stryk att det skulle göra en alldeles bedövad i minst en vecka eller mer efteråt. Na si. Några timmar dagen efteråt är man som ett mudderverk som kört fast i botten dyn innan det börjar lossna så smått. Trött är man ju så klart, men det är ju överkombart.
 
Blah blah blah babbel blah, men ja, jag är på gott humör. Blir jag alltid när plågan har dött undan för denna gång. Så vad blir det idag. Ja inte blir det stadsfesten. Det är lika bra att ta det lugnt så här direkt efteråt, men jag har det jag har att göra så det räcker hela dagen utan tvekan. I morgon dock, [hälsan tillåtande], så kommer jag att åka in till den och fota och filma lite samt passa på att umgås med bekanta och katten Tasseman. <3 Jag får alltid en tillsägelse att jag varit borta för länge oavsett om det bara varit ett par dagar eller ett par veckor, och lika sur blir han när jag ska åka hem. Nä---->
 
Bilderna är från Hudik.
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Aj Aj Aj

"Carnival Music"
(spellistan nedan)
 
 
1)Bellini - Samba De Janeiro (Dj Shummi Extended Mashup)
2)Yolanda Be Cool and Dcup - Papa Americano
3)Las Ketchup - Asereje
4)Bob Sinclair - Rock This Party
5)Sac Noel - Loca_people
6)Alex Gaudino - Destination Unknown
7)Lou Bega - Mambo No. 5
8)Shaggy - Mr. Boombastic
9)Sergio Mendes - Mas Que Nada (feat. Black Eyed Peas)
 
 
 
Bilden är några år gammal och musiken säger vad som hände med mig idag. Jag förstod redan igår kväll att migrän var på G. Det här har nog varit en av det absolut värsta på 5 år. Jag har spytt minst 4 eller fler gånger och jag har kaleidoskop framför ögonen och halva ansiktet är och har varit bortdomnat. Ni som har migrän vet hur det är, men dom som är förskonade ifrån det, kan bara tacka sina lyckliga stjärnor för det är ett levande helvete på jorden.
 
Så ja, jag har varit däckad i stort sett hela dagen. Nu när dagens ljus har dragit sig undan en liten bit från fönstrerna så chansar jag på vara uppe en stund och försöka få i mig nåt och skriva dessa rader. Det är som sagt, jag kan aldrig planera något till 100% just nu. Suck. Nä orkar inte sitta här. Är säkert däckad i morgon med så inget inlägg vet Ni varför.
 
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)

I Can Feel It

"Guards med låten I Know It's You"
 
 
Eeh ja. Jag har haft fruktansvärt starka "signaler" eller "vibbar" dom sista dagarna och jag vet att det är du! Det finns bussar och tåg och kanske till och med bil{ar}. Det är bara använda dom, för nu är det DIN TUR att hälsa på först. Nu blir Ni alla nyfikna. Då får Ni vara det. Det eller Den individ{er} det handlar om vet vad det egentligen handlar om. Glöm bara inte bort golvviftaren. Vidare....
 
I eftermiddag blev det som sagt städande och damma mattor med mer. Det har ju varit sånt kanonväder och perfekt för att lufta mattor och få in frisk luft. Nu efter det att främmen har farit så är det det vanliga som måste tas om hand. Disken. Aldrig en favorit, men har man inte diskmaskin så är det ju inte så mycket man kan göra åt saken. Dessutom är det inte så ofta så det gör ju inte så mycket. Det blev i alla fall rätt så lyckat.
 
Vi får se vad som händer i morgon. Jag har lite ont i skallen nu, och det brukar INTE vara ett bra tecken för dagen efter. Oftast så är migränen ett faktum och högt ljud och annat sånt blir bara en plåga då. Det vet alla som lider av det. Jag förstår än idag inte hur glasögonen kan ha fetstänk och fetthinna på sig när man har lagat mat. Det är ologiskt, men iofs matoset bär ju partiklarna så det är ganska logiskt om man tänker så. Vad jag menar med det är väl att suddig och dimmigt prickiga ögon bidrar säkert till att "det grå" får jobba ihjäl sig för att hålla skärpan. Därmed skallevärk.
 
I det här fallet är det nog för att axel och ryggmusklerna är spända som gummisnoddar på bristningspunkten igen. Spänningsvärk är i alla fall bättre än migrän, för det släpper fortare. Nä nu måste jag gå en sväng med "molnet" och sen blir det lite lättsamt spelande och stadsbyggeri innan det blir snarka av.
 
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)