This Is Scary Shiet

 

"3Doors Down med låten Your Arms Feel Like Home"
 
Fast det var inga armar. Det var ben :-) Så kan det gå när man har...roligt. Haha! Detta var ironiskt nog den 1986-08-01. Blev smått tagen av sammanträffandet, och lite passande för jag satt ordentligt fast här, och inte för att det var obekvämt precis, men ja, man får smått skylla sig själv i ett litet tält på en camping i Halmstad. Är fortfarande lika full i F_N än så ;-)
 
Ja, vad ska man säga mer då? Den dagen man förlorar barnasinnet och buset som öser ur lite då och då, är den dagen man kan lika gärna säga att nu äre kört för en. Faktum är att det är många som klagar på att dom känner sig gamla, och då blir dom det, för man är egentligen inte äldre än det man känner sig i sin själ och sinne. Okej, det finns en tid att vara allvarlig, men det finns också en tid att ge av det skoj livet har att ge. Värre än så äre inte.
 
Nu slarvar jag med skrivandet lite, men det bryr jag mig inte om för tillfället. Grammatik och stavningspolisen har gått hem och gömt sig så här på Halloween natta.
 
Dock om man ska vända på slanten helt till ett något mer av allvarlig natur, så är det lite märkligt vilket sammanträffande det är då världen lockar fram "The Reaper." ca 800 människor har fått sätta livet till enbart under detta dygn. Först diskobranden i Buckarest och sen flygplanet med 224 passagerar och crew, och sen den kantrade flyktingbåten och så efter effekterna av den största cyklonen genom tiderna. Tål att tänkas på.
 
Festa lugnt, var rädd om varandra, och låt inte "Buh:en" ta Er. Kör nykter eller lämna bilen hemma.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Punch That Ball

 
"Pearl Jam med låten Ten"
(Fulla Albumet 'Alive')
 
 
Träning med tjejerna. Jo jag tackar. 1988 är detta och stilen är väl inte så annorlunda mot idag. Eller? Varför jag valde just dessa bilder är att ikväll har det varit hockey. TimråIk - Pantern och den vann dom med 3 - 1. Skit nöjd är jag. Malmö - SkellefteAIK slutade 3 -4, för Er som håller på SAIK och inte följde matchen. Jag håller också på Leksand och det är nån minut kvar på den matchen.
 
Jag har faktiskt en dag att vara nöjd över. Jag har skannat in bilder, sorterat, pluggat med mer fram till hockeyn och så nu sitter jag och avnjuter musik under tiden jag redigerar för fullt. Jag hade nästan väntat mig ett litet besök ikväll men det bidde tydligen inte det. Naja, inte mycket göra åt. Nä nu ska jag ta mixtra på vidare.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

A la 80's


 
"Savage med låten Only You 1986"
 
 
Ser du på sjutton. Efter mycket om och men så har jag fått in en del av tidiga och senare delen av '80 talet med kläder och hårfrillor. Mer kommer i följande inlägg, men då dessa inskannade bilder behöver en hel del omsorg och omredigering pga att archiven blivit dammpåverkade så tar det lite tid. Det har packats om och förvarats och packats om i omgångar mellan flytten så...ja.
 
Dock verkar det som jag har lyckats skapligt på dessa bilder i alla fall. Dem var gigantiska med en upplösning på 14875pixel vilket motsvarar nästan 3400dpi eller 52mPixel. Reducerade i 2 omgångar för att försöka behålla något så när kvalla på dom och inte få så mycket jpeg artifakter vilket är en bieffekt av komprimeringen i det formatet. Då jag har en Photoscanner med extrem dpi möjligheter så får man räkna med att det plockar upp även dom minsta dammkorn som kan vara på bilden. Pustborste (borste med tryckluft) för att försöka få bort så mycket som möjligt och sen blåsa av glaset på skannern med tryckluft för att där också få så kornfritt som möjligt. Avslutas sen med lins duk för att inte det ska lämna spår på glaset. Denna procedur mellan varje omgång bilder som ska skannas in i tur och ordning.
 
Jag klagar inte. Det är roligt, men tidsödande, men det håller en i alla fall sysselsatt. Nu blir det frunch med en vän om en stund och sen fortsätta med inskannings och redigerings arbetet. Under eftermiddagen måste jag, trots lätt illamående försöka koncentrera mig på pluggandet i programmering. Ligger rätt bra efter i det och det gillar jag inte. Jag har något ovanligt vanligt inplanerat i en videosnutt så det kommer framöver också.
 
Nä tjolahopp
dags att dra till en shop
för att Fredags mys inhandla
Och sedan film på kvällen förvandla
Till något lite trevligt
Som ej blir förevigt
Då det i magen hamnat
Och man i matkoma ramlat.
 
God Halvmorgon och Godeftermiddag från Bloggen
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Where Is The Love

"Maximilien Philippe med låten C'est Si Bon"
 
Det är så tragiskt se hur näthat utvecklas till baktaleri, skitsnack, visk och vidriga ord mot varandra på Facebook. En bekant till mig har tagit stor skada av just en sån sak. Det blev så illa att jag gick in emellan och nu så har delar av det näthatet börjat riktas mot även mig. Varför? Har ingen som helst aning. Skillnaden är att jag inte bryr mig om det för jag slår inte tillbaka. Det är meningslöst och för den delen onödigt.
 
Kärlek finns över alla gränser och en sak vi MÅSTE få stopp på är näthatet och mobbning. Visste Ni att över 10 000 ungdomar under 18år dör i onödan, runtom i världen årligen, pga mobbning, antingen genom självmord eller att ha blivit dödade av sina trakare? Många gånger har dödsfallen orsakats genom olycka och inte varit avsikten att det skulle sluta på det sättet.
 
Vi har alla den sista tiden sett näthatets fasa där folk har hoppat framför tåget eller av någon annan anledning känt att livet inte varit värt att leva. Jag fick för en tid sen reda på att 4 som jag kände som var i 19 till 25 års ålderna dött av överdos. Min misstanke är att 2 av dom "drogat för att vara coola och inne" för att i skolan så var dom mobbade, och en som var attackerad på ett nätmedium inom Norra Västerbotten samt Facebook. Jag vet inte hur många som säger, "Det skiter väl jag i" men det är bara dumheter.
 
Olik tänkande ger mångfald. Mångfald ger unik identitet. Unik identitet är ju det vi är allihopa. Till och med enäggstvillingar och fler. Alla har rätt att leva, och alla har rätt att känna sig älskade. Somliga är till och med hatade när dom är ärligare än ren snö, som det sas för i världen. Istället för att rata ner någon som älskar och bryr sig, och skänker av det lilla dom har, från hjärtat, så är ett tack på sin plats i världen. Ett ord som betyder så mycket, eller även ordet förlåt.
 
SHOW THE LOVE, AND FUCK NETHATRED!
 
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.
 

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)