Del1: Julrockabilly

bild ©isdraken Productions, Sweden
"Julrockabilly Del1...13låtar"
 
Jag har en full dag inplanerad så detta får gå fort. Jag har som sagt möte omkring 14:00 i Skellefteå. Halkvarning är utfärdad så jag får väl ta det lite "kallt/piano" på vägen så att säga, men trots att jag mår spyton så måste detta göras och jag ska dessutom investera i rå grapefrukt jos som jag vet tar skruv på sånt här skit för nu är jag less.
 
Därefter har jag möte med 2 bekanta i staden, lyckligtvis, dom med en smula förkylda och ta en köpp med dom för att sen återvända hem. Jag har en del brev som behöver skrivas och skickas, bland annat till ett par myndigheter. Jag misstänker olaga fusk i ett par ärenden och då blir jag misstänksam. Hur som haver så verkar det vara hyfsat vindstilla just nu så jag får väl hoppas det håller i sig och klä mig varmt.
 
Ni må ha en fin dag.
 
Godmorgon, Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
:

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)

Flying Home For Christmas
 
"Penguins med låten Flying Home For Christmas"
( Madagascar.Dreamworks.com )
 
 
Så offatbart snyggt ett flygplan som 787-9 Dreamliner är i denna färgsammansättning. Den lyfter som en örn mot himlen och vingarna böjer sig uppåt så pass mycket som över 5 meter mot för markläge. Air New Zealand har "gone all out" för detta plan. Dom liksom många andra flybolag håller på uppdatera sin flygflottor, vilket innebär att tusentals gamla flyplan kommer att pensioneras inom kort och återvinnas.
 
Vad har då detta med jultemat att göra kan man fråga sig? Jo, det är första advent och det är nu som folk redan börjar planera sina resor utomlands. Då bland annat till Nya Zeeland, Australien, Seychellerna, Tahiti, Goa, Thailand med fler varma ställen. Att fira utan snö! Det var ju något som hörde till vardagen....ehhh....julafton och juldagen i Syd-Afrika. Olagligt nakenbad i kommunens simbassäng vid midnatt mot juldagen och så vidare.
 
Många resenärer är ochså såna som reser hem över julen. Hem till föräldrar, syskon, kusiner med mer. Flygindustrins mecka och stressigaste tid på året. Oväder ställer till det. Flyg blir stående och flyg blir försenade pga snöstormar eller i det varmare delarna av världen, av tropiska åskstormar med mer. Över 1 miljon resenärer väntas resa under en 2 veckors period detta år. Ändå är det flygbolag som går i konkurs pga just jul och nyårshelgerna. Förhöjda resskatter, flygplatsavgifter, landningsavgifter, startavgifter, förhöjda bränslepriser, förhöjda omkostnader för underhåll och reparationer.
 
Ett plan startar och landar var 3:dje sekund i världen idag. Heathrow Airport i London har en start var 20 sekund, och landning var 1½ minut. Det sätter höga krav på markpersonal och flygplatsmyndigheter samt flygledare. För en van resenär är det bara, ähh vem bryr sig, men för den ovane är det kaos, panik och förlorat bagage, om man inte är uppmärksam vill säga. Lycka till i flygtrafiken i jul och ha så kul. Tänk också på att nära nog 80% av flyresorna är redan fullsatta. Tågen närmar sig 100% i bokningarna och snart är det först till kvarn med avbokade biljetter.
 
Hur vet jag detta? Jag forskar och har ett intresse just inom dessa områden, plus jag håller koll just utifall att jag får för mig att swischa iväg eller att nått tillfälle öppnar sig för en foto flight! Om Ni vill se hur det ser ut i luften just nu så kan Ni gå in på flightradar24.com och rulla ut hela världskartan med mitten musknappen så får Ni se antalet flygplan "som är registrerade" i luften.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Allmänt - Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)

Kod

"Semmelbrist med kaffe som betalas tull på vid porten en torsdag vid klockan 10, fiskaren hoppas på napp på linan med kroken utan udd som rullas in så fisken kan haka på med ett leende!" Är du med? "Kråkan väntar på kommentar som ej publiceras med svar och fiskmail. ;-)"

Är kvar i Umeå på sjukhuset. Har hållits nedsövd från ca 23 igår till för 10 minuter sen och tvingas nu att äta direkt. Hem imorgon med pencillin och nå slemlösande skit. Då vet Ni. Sköt om Er!

Godnatt och Godmorgon från Bloggen.

,

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Allmänt

Don't You Just Love It

"The Cars med låten Just What I Needed"
 
 
Yeah right! And so the story plays back again. Som om det inte räckte med att jag var hit igår så nu är jag här igen och det är helg. Jag vaknade av att Marran stod och klappa mig på kinderna och ruska om mig och jag fatta noll och när jag klev upp så damp jag i golvet med extrem huvudvärk och illamående. Ni kan ju gissa hur vi åkte hit till Umeå! Tur att det är plusgrader idag.
 
Hur kan jag skriva detta inlägg då? Enkelt! Bärbardator med wifi! Just nu väntar jag på att tas ner till röntgen avdelningen och CT. Tydligen enligt Marran så hade hon försökt i nästan 10 minuter få liv i mig och jag hade så låg puls att hon trodde det var färdigt med mig. Som jag mår just nu så känns det nästan som om det var det. Aja. Jag ska inte gnälla. Det finns roligare saker i världen att se på än sjukhus väggar en Fredag, MEN, om jag skrivs ut under dagen så har jag sagt att vi ska passa på och åka på Donken och käka, även om det kanske kostar på, på hostan för jag är så sugen på det nu så usch, och den här tiden på dagen. Helt ologiskt.
 
Sympati gravid? Nä aldrig. I alla fall inte vad gäller Marran för så roligt ska vi inte ha. Tro mig, det har varit frestande ett par gånger ;-), men vem försöker jag lura? Om Ni tänk att det är orättvist mot henne att jag skriver så här på bloggen, så kan jag meddela att hon sitter här på sjukhussängen och ser på när jag skriver och små skrattar åt det hela. Crazy Friends is all we need sometimes. Hon bor ju egentligen bara ett par kvarter härifrån så om hon blir less mitt sällskap eller att måste vara på plats när hon nu ändå är sjukskriven i 14 dagar till så kan hon knalla hem en stund och __ vattna blommorna :-) [hemlis = inga blommor ] AJJJJEEE! Nyps lagom!
 
Som Ni märker är jag trots huvudvärkens intensitet på riktigt gott humör ändå. Det hjälper när man är på ett sådant här ställe. Vi ska i alla fall i morgon, om det nu blir som det är tänkt, äta tacos. Jag har längtat efter det ett bra tag då det är länge sen sist och då var det på Tacos Bar i Skellefteå, men detta blir hemmagjort och film till kanske. Ja, vi har tillbringat mycket tid med varandra den senaste veckan, i sjuktillstånd båda två, men finns det nått bättre tillfälle att lära känna varandra från insidan och utåt, när man är båda gnälliga och snuviga och ojiga. Då kommer det dåliga sidorna av humöret rätt lätt fram.
 
Det finns det som säger, "Men då Ni kommer så bra överens så skulle Ni väl passa bättre att vara tillsammans?"
Svaret på det är: Livet är inte alltid så enkelt och inte alltid så snällt.
 
Hon själv hälsar: " Jag vill vara nummer ett, men jag vill inte leva med att vara nummer 2 i hjärtat! Att komma dit krävs jobb men jag nöjer mig med att vara kompis då jag har precis lika roligt för det, utan förmåner!"
 
Nä, nu ska jag färdas vidare i korridorerna som man går vilse i utan guide. Ha en underbar Fredag. Festa lugnt, dansa fritt, bälten på och kom ihåg. Lämna bilen hemma om du ska dricka!
 
Godmorgon, Godmiddag, Godkväll/natt och Godmorgon Lördag från Bloggen
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet - dag för dag (offentlig dagbok)