Je t'aime mon cherie 
"Kate Ryan med låten Je T'adore"
 
Det här är mäktigt! Jag hade varit en sväng på byn och just när jag skulle låsa upp dörren för att gå in i lägenheten så kändes det som nån sa bestämt "TITTA UPP NU!"
 
Jag halv vände mig om och såg då denna ovanför mig. Jag reagerade bara med att slänga mig in och hämta kameran (Tur den var laddad) och han ta ca 8 bilder av den innan den löstes upp. Jag satte ihop kollaget ovan för att man skulle få se "kontur kontrasterna" på det för att framhäva exakt hur det var format.
 
Hur pass mer talande kan man vänta sig? ;-)
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.
 

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)

Pardon Mon Ami

 "Alain Morisod och Sweet People med låten Pardon"
 

Bonjour mes ami
.(korrekt) Pardon je no Francais parlé. Jag ber så mycket om ursäkt Phillippe för min "dåliga" franska men jag har ej heller påstått att jag kan det så bra. Det var mer en påvisning av olika sätt att säga HEJ på. I alla fall så blir det några dagar av fransk music här på bloggen. Ni Härnösands bor känner säkert igen bilden var den är ifrån.
 
Jag har väl inte direkt så mycket på planeringen idag. Detta då skallen spökar värre än själva....samba orchestern på Hard Rock Café. Ingen rolig start på dagen med andra ord men jag ska försöka ändå att ta vara på det lilla sol som det finns denna dag.
 
En sak till och du får väl be den yngre i familjen översätta. "Pardonne moi mon amour. Je T'aimé J !"
 

Mer sen om jag orkar och kan. Fredag igen....jösses var har veckorna tagit vägen. Take it easy out there!!
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: dag för dag (offentlig dagbok)

Gentil musique

"Monsieur Garou med låten Gentleman Cambrioleur"
 
Bonjour mon amin! Goodday to yah all, Goddagens, Gooiedag, Gutentag! Ja, det kan sägas på många olika sätt. En enkel hälsning och det sätter oftast ett leende på läpparna på den som blir hälsad på. Sen finns det ju alltid dom som är sura, morgontrötta eller helt enkelt inte bryr sig nått. Att lära sig hälsa är en för mig, bas kunskap i att komma i kontakt med folk eller helt enkelt vara artig.
 
Vad skadar det egentligen? Det är ju ingen "comeon" och det är inget ragg eller att vara påflugen. Vi Svenskar är VÄLDIGT dåliga på ta komplimang utan att det ska läsas in nå annat i det. Det är för att säga det minsta "so fail." Att vi lever i en annan tid och tidsålder är ingen ursäkt. Folkvett är folkvett vilken än tidsålder man bor i. För somliga kan ett enkelt "HEJ" betyda så mycket. En slags förståelse eller bara en bekräftelse på att dom finns och inte är ensamma i denna värd.
 
Jag träffade på en gammal farbror från Etiopien som såg allt annat än lycklig ut. Snarare väldigt deprimerad och ledsen, så jag gick fram till honom och räckte fram handen och hälsade på honom. Hans ansikte lyste upp som en sol och på bruten svenska hälsade han tillbaka och tackade mig för omtanken. Då sa jag till honom att ville han eller kunde han hellre prata på engelska så kunde vi prata det istället. Han berättade för mig om att han varit tvungen fly från hans hemland och by efter det att hans familj mördats och hans två mindre döttrar våldtagits och dödats och att han nu var ensam i landet.
 
Då frågade jag honom om han ville ha en kopp thé och nått till så vi åkte och fikade. Jag ville bara göra nått åt någon annan för en gång skull som också uppskattade verkligen det jag gjorde. Jag sitter ju för det mesta helt ensam på dagarna och det finns väl inte direkt mycket att göra här omkring så varför inte göra nått annat för någon annan och migsjälv. Den glädjen som jag gav denna stackars farbror räcker för att värma mitt inre hela helgen.
 
Jag är för generös säger min Amerikanska dotter, och det må så vara hänt, för skänker en liten omtanke någon glädje, eller den man älskar ett bevis ...om än litet....på ens kärlek för denne så är det värt det!
 
Godmiddag från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Tankar om kärleken och livet

Golden Sunshine

"Matisyahu med låten Golden Sunshine"
 

Ja så var det dags för lite mat. Det här är ett förinlagt inlägg för dagen eftersom jag är i Umeå då den publiceras och jag vet inte om jag kommer mig "hem" innan ikväll. Denna rätt är bus enkel att laga till. Tar 10 minuter och lite fantasi.
 
Du Behöver:
 
1 paket risnudlar.
1 paket nudel kryddor
1 paket (ca 0,2dl kokosolja)
200gr blandade grönsaker (i det här fallet blomkåls mix)
½ falukorv
1 tomat
 
Koka upp vatten med "vanlig" buljong i och salta liiite extra. Tillsätt lite extra peppar då risnudlar har en förmåga att bli småtråkiga i smaken. Blanda i kryddorna och oljan "NÄR VATTNET KOKAR!" Tillsätt grönsakerna.
 
Skär korven i tunna skivor och halvera och stek. Spara en lite tjockare korvbit kall. Skär den i triangel bitar. Ta tomaten och skärbort rotfästet. Ställ den sidan ner och snitta från mitten i klyftor.
 
Tillsätt nudlarna i vatten och grönsaksblandningen och med matlagningspincett eller ätpinnar arbeta ut nudlarna tills dom känns mjuka. Sila av spadet i en panna. Lägg upp och ät.
 
Smaklig måltid.
 
Godmiddag och Godkväll från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: bakning/mat