Vad Hände Egentligen

 "Linda Bengtzing med låten Sanningen"
 

"Hon tittade förundrat upp i luften och såg ett flygplan komma in över staden för landning. Det skickade kalla kårar ner för ryggraden på henne samtidigt som hon var tvungen medge att stadens ljus lyste upp undersidan av flygplanet på ett vackert skiftande sätt. Nästan som ljusen på en julgran. Blixten från ena stroblamporna på undersidan av flygplanet fångade hennes blick och hon tänkte hur något så vackert kunde vara så farligt.
 
Peter kom upp bakom henne och la den friska armen och handen runt hennes midja och satte hakan mot hennes axlar och viskade i örat hennes att han älskade henne. Hon log lite låtsas förläget men vände sig om i hans grep och tog honom varligt om hans midja och drog honom tätt intill sig samtidigt som hennes läppar letade sig fram till hans. Länge stod dom så där innan dom stängde dörren och gick och la sig. Tidigt nästa morgon ringde telefonen och researrangören meddelade att dom hade blivit inbokade på en alternativ flyresa via Island och Norra Kanada. Märkligt tyckte Peter det var men han tackade och bekräftade att dom var redo att resa igen. Innan dom skulle iväg så blev det frukost i den väl tilltagna matsals restauranten som angränsade hotellet. Liksom många så beställde dom ägg och bacon med stekt potatis till. Detta hörde nog inte till vanligheten enligt engelsk tradition men dom fick det dom beställde av en för dom tillgjord servitör. Hans falska leende och smala ögon gjorde att Julia var tvungen titta ner på golvet för att inte skratta rätt ut för att hon kände ett obehag i hans närvaro.
 
Själva satan tyckte hon för sig själv när han gick sin väg. Peter tittade på henne med en frågande blick och hon sa då det hon tänkte. Han skrattade rätt ut och sa att det var ju ungefär som han upplevde personen. Under tiden dom satt där och åt så råkade en äldre kvinna tappa tekoppen i sitt knä och flög upp med ett ylande som gjorde att många av gästerna på plats nästan satte i halsen. Bordet hennes kraschade i golvet med porslin, bestick och mat. Tillskyndande restaurantpersonal hjälpte kvinnan ut och bad övriga gäster om ursäkt för det inträffade fast dom egentligen inte hade anledning till det.
 
Porslinet var dekorerat med en blåguld kant och hade hotellets namn snyggt tryckmålat under glaseringen. Likaså var besticken pryda med vad som liknade vit elftenben fast nog var gjort av plast. Därpå var det en blåguld kant runt med hotellets namn. Peter blev fascinerad över att allting framför honom på bordet hade samma motiv och samma prydnad. Till och med vasen som blommorna var i! Julia kommenterade det när han påpekade det han såg med att säga skämtsamt att dom nog var rädda att det skulle stjälas. Efter avklarad frukost återvände dom till sitt hotell rum och älskade passionerat innan dom tog sig en dusch och gjorde sig i ordning för resan ut till Heathrows flygplats. Lite visste dom om att just denna lilla kärleksstund skulle få implikationer som dom inte hade räknat med." (ur min bok Anden Visar Vägen. ©Andreas Viasson 2015)
 
Ha en trevlig och njutbar Lördagskväll och natt. Drick med förståndet och likaså kör nykter om Ni ska ut på vägarna.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: boken

Alltid På Resande Fot

"Regine Velasquez med låten You Are My Song"
 
"Peter höll andan när han såg hur snabbt flygplanet sjönk ner mot marken. Plötsligt blev det helt tyst! Inget ljud från motorer eller surrande från vingklaffar som ställdes ut för landningen. Då skrek flygvärdinnorna "Brace Brace Brace" och alla körde ner huvudena mellan knäna och på ett ögonblick blev det ett fruktansvärt oljud av att flygplanet slets i bitar när den träffade marken framför landningsbanan. Både Peter och Julia skrek till av smärta över den våldsamma landningen och plötsligt befann dom sig utanför flygkroppen. I en dvala ställde han sig upp mycket väl medveten om den intensiva smärtan i hans armar och ben. Han tittade förtvivlat runt sig och såg Julias härjade min.
 
Nästan som i ett töcken tog han hennes hand och släppte loss bältet till den stolsrad som hade sprängts ut ur planet. Dom började stappla bort ifrån katastrofen med en tanke i huvudet och det var att komma så långt bort som möjligt om det skulle bli någon explosion. Snabbt togs dom om hand av räddningspersonal som anlänt till platsen. Förödelsen var enorm när han satt i den väntande ambulansen och tittade ut. Flygplans delar låg utströdda över ett större område och inte så långt ifrån där han och Julia hade suttit så låg en av motorerna. Han sa då till henne att det är ett under om alla klarade sig undan med livet i behåll.
 
Dagen därpå på sjukhuset fick det veta att samtliga passagerare och kabinpersonal hade klarat sig till livet tack vare en skicklig insatts av det piloterna som tjänstgjort den dagen. Personskadorna var omfattande på många men dock var dom i livet. Peter hade brutit ena armen och nyckelbenet och hade opererats akut för att den tvära stoppen hade medfört att han fått en mindre buksskada. Julia hade däremot haft betydligt mer tur. Trots värk i hela kroppen och blåmärken som gjorde så det såg ut som hon ramlat in i en färgburk, så var hon i det närmaste intakt. Rejält omskakad psykiskt av naturliga skäl var dom båda två, men detta blev ju ett minne för livet.
 
En vecka senare så fick Peter lämna sjukhuset med en saftig räkning i näven. Han tänkte det var då i alla fall tur att han hade fått den bonus till hans förfogande och försäkring. Efter mycket krångel med det engelska monetära systemet kom dom i alla fall fram till att dom skulle ta in på hotell i avvaktan för transport vidare till deras semester mål. Detta fick ju inte förstöra det dom hade tänkt från början. Visserligen skulle inte han kunna ta fullkropps dopp i havet men han bestämde att det skulle inte göra honom missmodig. Peter var en sådan där person som inte lätt blev deprimerad eller störd på saker och ting. Hans äventyrslusta och vilja att visa sig på styva linan hade som barn försatt honom i olika prekära situationer där det kunde ha slutat betydligt värre än det gjort.
 
Hans mor hade många gånger sagt till honom att han hade nog en skara överarbetade skyddsänglar runt omkring sig. Julia däremot hade levt ett relativt lugnt liv framtill att hon blivit lämnad vid altaret och hon sen försökt ta livet av sig genom att kasta sig ur helikoptern fullt påklädd i bröllopsklänning med tillbehör. Det var det som fick henne att få träffa Peter och det var trots den allvarliga situationen som kunde uppstått om inte han varit där, som hon aldrig skulle ångra. Hon öppnade balkong dörren och tittade ut i den mörka natten och såg månen reflekteras i vattnet nedanför och tackade för att dom fick vara i livet." (ur min bok Anden Visar Vägen ©Andreas Viasson 2015.
 
 Påminnelse och anmodan:
 
Tänk på att det är helg, lov och dåligt resväder. Ta det lugnt, håll Er nyktra bakom ratten och ha en trevlig helg. Själv får man nöja sig med sängläge, snörvel, irriterade ögon med flunsans tillbehör :-P
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: boken

You Light Up My Life


"Debbie Boone med låten You Light Up My Life"
 
Sjuk (defenitivt influensa), Feber, Trött, Huvudvärk. Inge mer än så här ikväll. Sorry!
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: videor

Laundry Day "Jack Johnson med låten Washing Dishes"
(****.)
 
Igår blev fullt upp!
Ja vad kan jag säga. Bilderna talar sitt tydliga språk. Först lite arbetsträning och lite fysisk träning, sen en extra insatt tur till stan och sen besöksmöte klockan 13:00 från den lokala församlingens präst och kantor, sen en sväng söderut för att sen klockan 19:30 göra en snabb tvätt. Tur att dom har bra maskiner och torktumlare så allt blev klart innan 21:00. Därefter fick jag åter besök av "en gammal vännina" som jag inte har träffat på 4år pga olika omständigheter och sen pga ren utmattning somnade jag vid 23:30 för att vakna 10:00 imorse.
 
Utmattningen beror på att jag var igång redan klockan 05:00 på morgonen och så håller jag på få influensan så som Ni säkert förstår så blev inte besöket så långvarigt. Vet att det låter lite fel när man säger skönt, men under omständigheterna så var det nog för det bättre. Eftersom vi nu inte bor så långt ifrån varandra så kan man ju alltid träffas och ta igen när hälsa och vilja förenas. För Er som nu undrar så är denna gamla vännina i sina bästa år...dvs 80års åldern så nej det handlar inte om någon nygammal kärlek  :-) haha. Hon var vännina med mina mostrar medan dom levde. Min ena moster hade sin "karl" här i trakterna innan han avled i tidig ålder.
 
Jag kan då säga att det känns minsann att man håller på bli sjuk. Ont i halsen, feber, kallsvettningar, illamående, ont i precis hela kroppen och skallen som känns 10storlekar för stor för axlarna. Ja ja vi män blir ju alltid "sjukare" när vi blir förkylda eller får något sånt. Jag vet om den skrönan så visst jag oj:ar mig lite, men vad bryr jag mig om det. Det viktiga är väl ändå att eländet ger med sig till sist även om jag ska stjälpa i mig 3 till 4 liter sur grapefrukt jos och andra beska C-Vitaminer. Okej, så jag råkar gilla grapefrukt juicen trots beska surheten men det är ovidkommande. Jag ska i alla fall försöka kurera mig så fort som möjligt i den mån det går.
 
 
Mejl svar till 2:
 
Emelie:
 
Jag fick en fråga på mejlen som ligger i det lite för personliga så jag kommer inte besvara den offentligt. Jag vet att du tycker att jag skulle kunna göra det men jag har redan svarat på en liknande fråga och jag kommer inte besvara den igen. Vad jag sen skriver på min blogg är min ensak vare sig man gillar eller ogillar läget.
 
Sen att jag saknar hjärtat Jenny är inte så konstigt då jag fortfarande är lika förälskat kär i henne trots att det var 4år sen vi träffades. Plexus mår bra och det är väl inget vi behöver diskutera. Han är lika busig och snäll som han alltid är och har varit! Det skulle inte förvåna mig om du såg/ser honom rätt ofta då du ändå bor i närheten av dom!
 
Förresten hälsa gänget på Tullportens konditori från mig när du går in där nästa gång. Det var ett tag sen jag var in dit och handlade. Den gången fanns det tyvärr inte några semlor kvar ;-) och ja, jag saknar Härnösand väldigt mycket då jag lärt mig att älska den staden och möjligheterna att gå på Timrås hemma matcher regelbundet!
 
 
Ida:
 
Jag står för det jag har sagt och jag kommer INTE ÄNDRA MIG om det!Lägg ner nu! Jag ÄR INTE, och kommer ALDRIG vara intresserad av dig. Jag ville inte gå ut med det på det här sättet men då du tvingar fram ett offentligt svar så får du ta det som det kommer! För det första är du FÖR UNG för mig och för det andra så är du ALLDELES FÖR SVARTSJUK för att jag ska kunna acceptera det ens som vän eller kompis.
 
Speciellt inte då du ska GRÄVA I SÅNT DU INTE HAR MED ATT GÖRA och i slutändan skadar både hjärtat Jenny och mig! Jag behöver ingen insider reportage om vad som händer bakom min rygg. Jag mår dåligt nog som det är utan att du ska förvränga saker du ser för att gå emellan!
*******
Jag tror och hoppas på att hjärtat Jenny själv berättar om det hon gör frivilligt och ärligt när och om hon känner för det. Jag tror inte hon skulle ljuga för mig i onödan för det skulle nog bara få henne att må dåligt!
 
Godmiddag, Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Allmänt