Vad Hände Egentligen

 "Linda Bengtzing med låten Sanningen"
 

"Hon tittade förundrat upp i luften och såg ett flygplan komma in över staden för landning. Det skickade kalla kårar ner för ryggraden på henne samtidigt som hon var tvungen medge att stadens ljus lyste upp undersidan av flygplanet på ett vackert skiftande sätt. Nästan som ljusen på en julgran. Blixten från ena stroblamporna på undersidan av flygplanet fångade hennes blick och hon tänkte hur något så vackert kunde vara så farligt.
 
Peter kom upp bakom henne och la den friska armen och handen runt hennes midja och satte hakan mot hennes axlar och viskade i örat hennes att han älskade henne. Hon log lite låtsas förläget men vände sig om i hans grep och tog honom varligt om hans midja och drog honom tätt intill sig samtidigt som hennes läppar letade sig fram till hans. Länge stod dom så där innan dom stängde dörren och gick och la sig. Tidigt nästa morgon ringde telefonen och researrangören meddelade att dom hade blivit inbokade på en alternativ flyresa via Island och Norra Kanada. Märkligt tyckte Peter det var men han tackade och bekräftade att dom var redo att resa igen. Innan dom skulle iväg så blev det frukost i den väl tilltagna matsals restauranten som angränsade hotellet. Liksom många så beställde dom ägg och bacon med stekt potatis till. Detta hörde nog inte till vanligheten enligt engelsk tradition men dom fick det dom beställde av en för dom tillgjord servitör. Hans falska leende och smala ögon gjorde att Julia var tvungen titta ner på golvet för att inte skratta rätt ut för att hon kände ett obehag i hans närvaro.
 
Själva satan tyckte hon för sig själv när han gick sin väg. Peter tittade på henne med en frågande blick och hon sa då det hon tänkte. Han skrattade rätt ut och sa att det var ju ungefär som han upplevde personen. Under tiden dom satt där och åt så råkade en äldre kvinna tappa tekoppen i sitt knä och flög upp med ett ylande som gjorde att många av gästerna på plats nästan satte i halsen. Bordet hennes kraschade i golvet med porslin, bestick och mat. Tillskyndande restaurantpersonal hjälpte kvinnan ut och bad övriga gäster om ursäkt för det inträffade fast dom egentligen inte hade anledning till det.
 
Porslinet var dekorerat med en blåguld kant och hade hotellets namn snyggt tryckmålat under glaseringen. Likaså var besticken pryda med vad som liknade vit elftenben fast nog var gjort av plast. Därpå var det en blåguld kant runt med hotellets namn. Peter blev fascinerad över att allting framför honom på bordet hade samma motiv och samma prydnad. Till och med vasen som blommorna var i! Julia kommenterade det när han påpekade det han såg med att säga skämtsamt att dom nog var rädda att det skulle stjälas. Efter avklarad frukost återvände dom till sitt hotell rum och älskade passionerat innan dom tog sig en dusch och gjorde sig i ordning för resan ut till Heathrows flygplats. Lite visste dom om att just denna lilla kärleksstund skulle få implikationer som dom inte hade räknat med." (ur min bok Anden Visar Vägen. ©Andreas Viasson 2015)
 
Ha en trevlig och njutbar Lördagskväll och natt. Drick med förståndet och likaså kör nykter om Ni ska ut på vägarna.
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: boken

Alltid På Resande Fot

"Regine Velasquez med låten You Are My Song"
 
"Peter höll andan när han såg hur snabbt flygplanet sjönk ner mot marken. Plötsligt blev det helt tyst! Inget ljud från motorer eller surrande från vingklaffar som ställdes ut för landningen. Då skrek flygvärdinnorna "Brace Brace Brace" och alla körde ner huvudena mellan knäna och på ett ögonblick blev det ett fruktansvärt oljud av att flygplanet slets i bitar när den träffade marken framför landningsbanan. Både Peter och Julia skrek till av smärta över den våldsamma landningen och plötsligt befann dom sig utanför flygkroppen. I en dvala ställde han sig upp mycket väl medveten om den intensiva smärtan i hans armar och ben. Han tittade förtvivlat runt sig och såg Julias härjade min.
 
Nästan som i ett töcken tog han hennes hand och släppte loss bältet till den stolsrad som hade sprängts ut ur planet. Dom började stappla bort ifrån katastrofen med en tanke i huvudet och det var att komma så långt bort som möjligt om det skulle bli någon explosion. Snabbt togs dom om hand av räddningspersonal som anlänt till platsen. Förödelsen var enorm när han satt i den väntande ambulansen och tittade ut. Flygplans delar låg utströdda över ett större område och inte så långt ifrån där han och Julia hade suttit så låg en av motorerna. Han sa då till henne att det är ett under om alla klarade sig undan med livet i behåll.
 
Dagen därpå på sjukhuset fick det veta att samtliga passagerare och kabinpersonal hade klarat sig till livet tack vare en skicklig insatts av det piloterna som tjänstgjort den dagen. Personskadorna var omfattande på många men dock var dom i livet. Peter hade brutit ena armen och nyckelbenet och hade opererats akut för att den tvära stoppen hade medfört att han fått en mindre buksskada. Julia hade däremot haft betydligt mer tur. Trots värk i hela kroppen och blåmärken som gjorde så det såg ut som hon ramlat in i en färgburk, så var hon i det närmaste intakt. Rejält omskakad psykiskt av naturliga skäl var dom båda två, men detta blev ju ett minne för livet.
 
En vecka senare så fick Peter lämna sjukhuset med en saftig räkning i näven. Han tänkte det var då i alla fall tur att han hade fått den bonus till hans förfogande och försäkring. Efter mycket krångel med det engelska monetära systemet kom dom i alla fall fram till att dom skulle ta in på hotell i avvaktan för transport vidare till deras semester mål. Detta fick ju inte förstöra det dom hade tänkt från början. Visserligen skulle inte han kunna ta fullkropps dopp i havet men han bestämde att det skulle inte göra honom missmodig. Peter var en sådan där person som inte lätt blev deprimerad eller störd på saker och ting. Hans äventyrslusta och vilja att visa sig på styva linan hade som barn försatt honom i olika prekära situationer där det kunde ha slutat betydligt värre än det gjort.
 
Hans mor hade många gånger sagt till honom att han hade nog en skara överarbetade skyddsänglar runt omkring sig. Julia däremot hade levt ett relativt lugnt liv framtill att hon blivit lämnad vid altaret och hon sen försökt ta livet av sig genom att kasta sig ur helikoptern fullt påklädd i bröllopsklänning med tillbehör. Det var det som fick henne att få träffa Peter och det var trots den allvarliga situationen som kunde uppstått om inte han varit där, som hon aldrig skulle ångra. Hon öppnade balkong dörren och tittade ut i den mörka natten och såg månen reflekteras i vattnet nedanför och tackade för att dom fick vara i livet." (ur min bok Anden Visar Vägen ©Andreas Viasson 2015.
 
 Påminnelse och anmodan:
 
Tänk på att det är helg, lov och dåligt resväder. Ta det lugnt, håll Er nyktra bakom ratten och ha en trevlig helg. Själv får man nöja sig med sängläge, snörvel, irriterade ögon med flunsans tillbehör :-P
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: boken

You Light Up My Life


"Debbie Boone med låten You Light Up My Life"
 
Sjuk (defenitivt influensa), Feber, Trött, Huvudvärk. Inge mer än så här ikväll. Sorry!
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: videor

Är Du Ärlig Med Mig Eller Är Du För Feg För Sanningen

"Billy Joel med låten Honesty"
 

Att kunna känna sig upplyft av sanningen är en av livets mest motsägelsefulla tankar så det är märkligt. Just när man trodde att man litade blint på någon så kommer en åska med blixtar och hagel av knivar och sveket är fullbordat. Att tro att man dessutom kommer undan med det när det är så uppenbart att flera personer runt om sig ser och bekräftar sanningen så går det åt helvete direkt!
 
Att sen smyga och tro att på så sätt skona mottagaren från smärta är rent ut sagt så missvisande. Ta sen kniven och stick den i förtroende ryggen och knuffa bort en och tro att igenom det kunna rättfärdiga det man gör och dölja det man gjort och håller på med är än värre.
 
Säg sanningen. Det må svida ett tag, men det är bättre att det kommer från dig personligen än att det kommer genom andras skvaller och att saker och ting upptäckts för sent för att mottagaren ska hinna skydda sig från verkningarna av att bli krossad inombords! Det här riktar jag nu INTE till någon speciell, utan den som känner sig träffad. Jag har själv nyligen upplevt något liknande och smällen är svår smält men vad kan jag göra åt det? Inget, bara hoppas på att inte någon annan behöver råka ut för det också.
 
Kärlek är vägen till smärta och svek sa en bekant till mig. Det beror ju förstås hur man tolkar det och hur man lever med den kärleken. Att veta var gränserna går när man är blint förälskad i någon är svårt att bemästra, men det är den vägen som leder till vetskap i slutändan. Att vara förberedd kan man aldrig vara. Att skydda sig kan man ej heller göra. It's a fact of life! Det är bara tragiskt in i det längsta att vara lika förälskad i någon som inte älskar en trots att det gått fyra eller tio eller fyrtio år. Att leva med ensamheten men ändå vara nöjd med livet pga kärleken är något alldeles i hästväg.
 
Min mor och min far hade varit gifta i närmare 50år när mor min dog och det sista 13åren av sitt liv levde far min som "singel" av kärlek till henne! Innan dom gifte sig hade dom varit i romans i nästan 5år om jag förstod det hela rätt. Som han sa " Att leva för sin kärlek är det starkaste man kan göra. Att aldrig ge upp. Att aldrig förtrösta sig i andra frestelser. Att slås för sin kärlek och att tro på en fortsättning när det känns hopplöst och kanske även förlorat. Det viktiga är att kunna be om förlåtelse och sedan aldrig mer dra upp det och glömma oförätterna och gå stärkta ur det tillsammans. Att lära sig av kärleken och inte upprepa det som gjorts fel. Att våga tro, hoppas och leva i kärlekens ljus." Tänkvärt!
 
Godnatt och Godmorgon från Bloggen.
 
.
 

Allt material är min ©opyright om inte annat uttryckligen skrivs och får ej användas i annat syfte utan mitt tillstånd.
Kategorier: Allmänt